Misschien vind je het leuk om te weten wie ik ben. Het is tenslotte wel prettig om te weten met wie je te maken hebt als je naar een pedicure gaat. Mocht je het liefst een korte versie lezen, dan kun je het beste naar mijn CV kijken. De lange versie volgt hieronder:

Mijn naam is Margreet de Graaf-Schalk. Ik ben halverwege de 50 en heb samen met mijn man Arie-Jan 2 dochters, een schoonzoon en 2 kleindochters. 

Ik vind het heerlijk om met mensen om te gaan, het maakt niet uit wat voor mensen, iedereen heeft wel iets wat het fijn maakt om contact te hebben. Ik vind het dus fijn als je bij me komt voor een behandeling. Praat je liever niet teveel, ook dat is prima, pak een krant of je mobiel, maar probeer vooral te ontspannen!

Mijn werkzame leven ben ik begonnen als typiste bij een ziekenfonds en later bij een bank. Toen onze oudste is geboren ben ik gestopt met werken, dat was toen nog heel normaal en ik heb ervan genoten! Langzamerhand ben ik weer begonnen met buitenshuis werken, eerst als Alphahulp, daarna als secretaresse in het Delfzicht Ziekenhuis op de IC. Daar heb ik ook op andere afdelingen als secretaresse gewerkt, later op de poli orthopedie en uiteindelijk als doktersassistente op diezelfde poli. Ik heb toen ook de opleiding Doktersassistente gevolgd. Ik heb genoten van mijn jaren in het ziekenhuis.

Nog mooier leek het mij om bij een huisarts te werken, aangezien je dan meer een band krijgt met de patiënten. Ik ben in 2008 in Holwierde begonnen bij apotheekhoudende huisarts mevrouw dr. S. Patandin. In de 8 jaar dat ik daar heb gewerkt heb ik genoten van de contacten met de patiënten en veel geleerd over allerlei uiteenlopende zaken in de gezondheidszorg. Ook heb ik de mogelijkheid gehad om mijn eigen spreekuren te hebben en steeds weer nieuwe dingen bij te leren, zoals bijvoorbeeld het maken van een hartfilmpje, allergietesten uit te voeren, enkels te tapen en Doppler onderzoek van de beenvaten te doen.

Na 8 jaar heb ik toch besloten om een hele nieuwe studie te gaan doen. Ik ben, zoals je al hebt gezien, pedicure geworden! Vanaf april 2016 ben ik gratis proefpersonen gaan behandelen om veel ervaring te kunnen opdoen. Onvoorstelbaar hoeveel lieve mensen mij hun voeten hebben toevertrouwd, ondanks dat ik dat werk nog niet eerder had gedaan! Maar gelukkig ben ik een pietje precies en heb ze zo liefdevol mogelijk behandeld, het duurde soms wel een beetje lang, maar niemand leek dat een probleem te vinden.

Per 1 augustus 2016 was het dan zover, op die datum is mijn praktijk officieel van start gegaan en moest er, helaas voor de klanten, worden betaald voor de behandelingen. Gelukkig kwamen er klanten en ze blijven terugkomen! Het is vaak erg gezellig en ik vind het heerlijk als iedereen weer blij en met zachte, pijnloze voeten de deur uitgaat!!